GÖRÜNTÜLÜ

'Yeni imkânları değerlendirerek İmralı kapılarını açabiliriz'

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar ve KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, "En önemli gündemimiz Önder Apo'nun durumudur. Yeni imkân ve fırsatları değerlendirerek devleti Önder Apo’ya mecbur edebilir, İmralı kapılarını açabiliriz" dedi.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK, KÜRT SORUNUNA ÇÖZÜM HAMLESİ

İmralı Hapishanesinde 26 yıla yakın bir süreçtir ağır tecrit altında esir tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 3 yılı aşkın bir süredir haber alınamıyor. İmralı’da mutlak tecrit/iletişimsizlik koşullarında tutulan Abdullah Öcalan’dan haber almak için eylemler de kesintisiz sürüyor.

Kürt halkının dostları tarafından başlatılan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm” hamlesini KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar ve KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, ANF’ye değerlendirdi.

'ÖNDER APO'NUN DURUMU EN ÖNEMLİ GÜNDEMİMİZ'

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, 3 yılı aşkın bir süredir Abdullah Öcalan ve arkadaşlarından haber alınamadığına dikkat çekerek, şunları belirtti:

"Bu bizim için büyük bir sorundur. Bu tüm Kürtlerin gündemidir. Siyasi tutsakların durumu yıllardır Kürt toplumunun ana gündemidir. Son dönemde en önemli sorun Önder Apo’nun durumudur. Çünkü o sıradan bir tutsak değildir. Düşman da ona sıradan bir tutsak gibi yaklaşmıyor. 26 yıldır zindandadır. 26 yıldır ağır bir tecrit altındadır. 3 yıl bir aydır haber alınamıyor. Önder Apo ve Kürt halkının dostlarının öncülüğünde 10 Ekim 2023 tarihinde başlayan ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm’ kampanyası devam ediyor. Bu kampanya, biz Kürt halkı için çok önemlidir. Bu kampanya önemli bir aşama kaydetmiştir. Bizim gündemimizde önemli bir konu olarak duruyor. Bu kampanya 2’nci aşamasına geçti. Bu yeni bir durumdur. Biz de bu kampanyayı sahiplenmeli, öncelikle tecridi kırmalı, ardından Önder Apo ve arkadaşlarının özgürlüğünü sağlamalıyız. Önder Apo’nun özgürlüğü bir kişinin özgürlüğü değildir. Önder Apo’nun özgürlüğü tüm Kürtlerin, Kurdistan'ın özgürlüğüdür. Bu süreç tümüyle birbiriyle bağlantılıdır. Önder Apo’ya sahip çıkmak bizim için siyasi, insani ve ahlaki bir görevdir. Herkesin buna sahip çıkması gerekir."

'TÜRK DEVLETİNİ MECBUR ETMELİYİZ'

KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal ise, hamlenin genişleyerek yeni bir aşamaya geçtiğini vurguladı. Kartal, şunları söyledi:

"Özgürlük Hamlesi özellikle uluslararası alanda büyük bir etki yarattı ve ses getirdi. Bu KNK’nin de özellikle gündeminde olan bir durumdur. Ancak biz Kürt Siyasal Hareketi için, özellikle yurt dışında yaşayanlar adına 2024 yılı hem Önder Apo’nun özgürlüğü için hem de bizim için stratejik bir yıldır. Yeni doğan imkân ve fırsatları değerlendirerek, faşist devletin bu yeni konseptini boşa çıkararak devleti Önder Apo’ya mecbur edebiliriz. İmralı kapılarını açabiliriz. Türk devleti için tek yol var. Bu da Önder Apo ile diyalog geliştirip Kürt sorunu ve Türk halklarının sorunlarına çözüm bulmaktır. Biz böyle bir süreçteyiz. Bunun için de tüm halkımız, Kürt Özgürlük Siyasetinin tüm bileşenleri, siyasi partiler, aydınlar özellikle kadınlar ve gençler, basın, diplomasi alanı olmak üzere uluslararası dostlarımızla 2024 yılını Önder Apo’nun özgürlüğü esası üzerine kendimizi konumlandırmalıyız.”