Metîna’daki işgal harekatı yeni aşamaya geçti

HPG, “16 Nisan’da Metîna bölgesine yönelik başlayan işgal harekatı KDP desteği ile genişlemiş ve yeni bir aşamaya geçmiştir” dedi.

İŞGAL SALDIRISI YEnİ AŞAMAYA GEÇTİ

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerçekleştirilen eylemler ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şunları belirtti:

“Metîna bölgesi;

İşgalci Türk ordusu gerçekleştirdiği işgal harekatında Girê Çarçel hattından Girê Şehîd Dilbirîn’e doğru ilerledi. 26 Nisan’da saat 20:00’dan 23:00’a kadar Golka Direniş Alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı. Daha sonra Golka Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Ezda’ya Skorsky helikopterleri ile indirme yapıldı. Eş zamanlı olarak KDP denetimindeki Qedîşê köyünden Golka Direniş Alanı’na doğru kepçeler getirildi. İşgalci Türk ordusu KDP desteğiyle kepçe getirip yol yaparak hem alana yerleşmek hem de savaş tünellerinin üzerine gelmeyi amaçlamaktadır. Mevcut durumda işgalci Türk ordusu Golka Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hesen, Şehîd Sorxwîn, Şehîd Ezda ve Şehîd Dilbirîn tepelerinde bulunmaktadır. Bu biçimiyle 16 Nisan’da Metîna bölgesine yönelik başlayan işgal harekatı KDP desteği ile genişlemiş ve yeni bir aşamaya geçmiştir.

Heftanîn bölgesi;

26 Nisan’da Irak güçleri Girê Pîrbila, Neqeba Şabanîkê ve Şeranîş alanlarına konumlandı. Eş zamanlı olarak işgalci Türk ordusu da Şehîd Kendal ve Keşan alanlarında harekete geçti.

Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

27 Nisan saat 08:00’dan 09:00’a kadar Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

28 Nisan saat 13:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

27 ve 28 Nisan’da Hecîumran bölgesinin Berdesor alanı 1 kez, Metîna bölgesinin Serê Metîna, Bêşîlî, Bazê, Dergelê, Şêlazê Direniş Alanı 8 kez, Xakurkê bölgesinin Goşînê alanı 1 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 2 kez olmak üzere toplam; 12 kez savaş uçakları ile bombalandı.

27 ve 28 Nisan’da Metîna bölgesinin Serê Metîna, Şêlazê, Dergelê, Golka, Girê Çarçel Direniş Alanları saldırı helikopterleri ile bombalandı.”