PKK Mart ayı şehitlerini andı

PKK Yürütme Komitesi, Mart ayı şehitlerini andı.

PKK Yürütme Komitesi, Mart ayı şehitlerini andı. PKK, “bütün Partilileri ve ayağa kalkan halkımızı, şehitlerimizi bu temelde anmaya ve kahraman savaşımlarına zafere kadar gerçekleştirerek sahip çıkmaya çağırırken Kobanê, Tıl Hemis, Tıl Barak ve Şengal’in destansı direnişinin zaferle taçlandırılışını en son direniş cephesinde şehit düşen Kemal - Eric Konstandino Scurfield yoldaşımızın şahsında selamlıyoruz ” dedi.

PKK Yürütme Komitesi resmi internet sitesinde yayımladığı açıklama ile Mart ayı şehitlerini andı. PKK açıklamasında, “Partimiz'in tarihi, aynı zamanda kahramanca direniş ve bu direniş şehitlerinin destansı gelişim tarihidir. Bu temelde;  bedenini 8  Mart’lardan  21 Mart’ lara kızıl bir köprü yapan Sema Yüce yoldaşımızı 8 Mart vesilesiyle anlamın ve hissin yüceliğiyle anarken, 2015 yılının Önder Apo’yla buluşma yılı olması inancı ve iddiasıyla  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü  kutluyor,  Kobanê, Şengal, Tıl-Hemis direnişlerini selamlıyoruz” denildi.

“Mücadele tarihimiz bir kez daha göstermiştir ki,  Kobanê’den Şengal’e destan yazan bir direnişe öncülük eden şehitlerimiz kahramanlık çizgisini daha da derinleştirerek kahramanlık kavramının anlamını yeniden yaratmanın hakikatı olmuşlardır” denilen açıklamada, “Diğer taraftan Kobanê‘yi yalnız bırakmayan tüm kıta ve parçalarda ayaklanan halk gerçekliğimiz, Kürdün yurtseverlik duygusunun direnişte somutlaşmasının ifadesi olmuştur. Yine dört parça Kürdistan ve Kürt halkının bulunduğu her yer direniş alanına dönmüş ve yurtseverlik ve ulusal birlik ruhunun dile gelişi olmuştur. Yine bu direnişte kadının Özgürlük ve Özgür yaşamın öncülük düzeyi, Arin Mirxan’lar, Gulan, Zozan ve Destina’lar şahsında direnen kadını ve özgür yaşamın gücünü tüm dünyaya göstermiştir. Kader Ortakkaya’lar kadın ruhunun kim ve nereden olursa olsun ortaklığının ifadesi olmuştur” ifadelerine yer verildi.

PKK Yürütme Komitesi açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:

“Bugün gerçekleşen diğer bir tarihi gelişme de şudur; eski yaşam artık aşılmıştır. Artık yeni bir yaşamın içine, ulusal direnişe bütün sınıf ve tabakalarından katılımın gerçekleştiği bir dönemin içine giriyoruz. Halkımızın yediden yetmişe- kadın erkek- içine girdiği, yoğun tartışma ortamını yarattığı, tavır belirlemeyi gerçekleştirdiği bir dönemdir. En çok arzu edeceğimiz, kaybettiğimiz her şeyi kazanabileceğimiz bir dönemdir. Bu kazancın temel kaynağı da şehitlerimiz olmaktadır. Bu temelde şehitlerimizi anarken;

AYDIN GÜL YOLDAŞ MÜCADELEMİZİN İLK ŞEHİDİDİR’

Mücadelemizin Kürdistan’a yönelmesiyle devrimci düşüncelerle tanışan Aydın Gül yoldaşımız genç yaşına rağmen büyük bir olgunluk ve kararlılıkla yörede hakim düşünce haline gelen Kemalizm ve sosyal-şovenizme karşı aktif bir mücadele içerisine girmiş ve 7 Mart 1977 yılında sosyal-şoven güçler tarafından Dersim’de katledilerek mücadelemizin ilk şehitlerinden olmuştur. Sosyal-şovenizme karşı mücadelemizin sembolü olan Aydın Gül yoldaşımızın şahadetini anıyor anısına bağlılık yeminini yineliyoruz.

Öğrenci gençlik içerisinde partisel faaliyetlerin yürütülmesinde ve yerel işbirlikçi çetelere karşı savaşımda devamlı önde olan Ekrem Bıçak yoldaşımızın 7 Mart 1980 yılında Ruha’nın Siverek ilçesinde feodal işbirlikçiler tarafından şehit düşürülmesini lanetliyor, şahadetini büyük bir saygı ile anıyoruz.

İnkarcı ve imhacı sistemin saldırıları ile beraber ilkel milliyetçi örgütlerinde saldırılarına karşı verdiğimiz mücadelede 7 Mart 1980 tarihinde Amed’de Latif Cizreli yoldaşımızı şehit verdik. Şahadetini minnetle anıyoruz.

1982 yılının Mart ayında sömürgeci egemen Türk devletinin Amed’deki işkence hanelerinde vahşice katledilen Cemal Kılınç yoldaşımızın şahadetini anıyor direnişlerinin mücadelemizin esası olduğunu belirtiyoruz.

Mücadelemizin zindanlarda bastırılmaya çalışıldığı yıllarda direniş geleneğinin takipçisi olan Ramazan Yayan yoldaşın 1 Mart 1983 yılında Amed zindanında ağır işkenceler sonucu şahadete ulaşmasını anarken şahsında tüm zindan direniş şehitlerine “borçlu” olduğumuzu belirtiyoruz.

Askeri cuntanın Kürdistan’daki soykırım operasyonlarında şehit verdiğimiz bir diğer yoldaşımız ise Ferhan İl yoldaşımızdır. 7 Mart 1983 yılında Amed’de düşmanın yaptığı saldırılar sonucunda şehitler kervanına katılan Ferhan İl yoldaşımızı derin saygı ile anıyoruz.

Kürdistan’da başlatılan soykırım furyasında 7 Mart 1983 yılında şahadete ulaşan Ahmet Gence yoldaşımızın şahadetini saygıyla anıyor. Anılarına bağlılığımızın sözünü yineliyoruz.

Faşizmin sınır tanımaz katliamlarında şehit verdiğimiz bir diğer yoldaşımızda Cevdet Günerhan yoldaşımızdır. 7 Mart 1983 yılında yaşanan bu şahadetin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.

Mücadelemize 1980 yılında katılmış ve gerilla savaşımı ile Kürdistan dağlarına bir gerilla olarak mücadelesini sürdüren Mehmet- Hüseyin Altınbaş yoldaş Mardin’in Dargeçit bölgesinde işbirlikçi ajan ve düşman güçlerinin ortak operasyonu sonucu şehitler kervanına katılmıştır. Anısı mücadelemizin yürüyüşünü aydınlatan bir meşaledir.

‘YENİLMEZLİĞİMİZİ ŞAHADETLERİYLE KANITLADILAR’

Silahlı mücadelemizin en zorlu döneminde göstermiş oldukları kahramanca direnişle destanlara konu olan Sason direnişi mücadelemize olduğu kadar halkımıza da büyük cesaret vermiş, yenilmezliğimizi şahadetleri ile kanıtlayarak sarsılmaz bir inancın ve iradenin moral kaynağı olmuşlardır. 9 Mart 1985 yılında Berivan – Adife Sakık ve Cahit – Ahmet İbin yoldaşların öncülüğünde şahadete ulaşan 8 yoldaşımızı büyük bir minnet ve şükranla anıyor anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

3 Mart 1986 yılında Bitlis’in Baykan ilçesinin kırsal alanında şahadete ulaşan üç yoldaşımızı Şemdin – Naci Göktepe yoldaşımızın şahsında anıyor şehadet gerekçelerine bağlılığımızı dile getiriyoruz.

Bismil ovasını canları pahasına direniş meydanına dönüştüren 7 Mart 1989 yılındaki 5 kahraman yoldaşımızın şahadetini Hamit – Faik Gezer yoldaşın şahsında saygıyla anarken anılarını yaşatacağımıza dair verilen sözü yineliyoruz.

Adıyaman iline bağlı Çelikhan ilçesi kırsalında 4 Mart 1991 yılında sömürgeci güçlerle girmiş oldukları çatışmada şehit düşen Erdal – Sabri Kaymaz ve beraberindeki iki yoldaşımızın şahadetini saygıyla anıyoruz.

‘NEWROZ SERHILDANINA MEŞALE OLDULAR’

2 Mart 1992 yılında Van şehir merkezinde düşman kuvvetlerinin kuşattığı evde son nefeslerine kadar direnerek destanlaşan ve direnişleri ile Van’ın ilk büyük Newroz serhildanına meşale olan üç yoldaşımızın şahadetini Berivan – Zinnet Karaaslan yoldaşın şahsında anıyor şahadetleri yolumuzu aydınlatan ve hiç sönmeyecek olan meşale olacaklarını belirtiyoruz.

Gap eyaleti Viranşehir kırsalında 8 Mart 1993 yılında şehit düşen Şükrü – Ahmet Ağaç yoldaşın öncülüğündeki beş yoldaşımızın şahadetini saygıyla anıyor zafere yürüyen direnişimizin yegane yol göstericisi olduklarını belirtiyoruz.

Serhat’ın Çemçe bölgesinde her günü görülmemiş bir irade ve inançla geçen binlerce düşman güçlerine karşı direnerek Serhat halkının dilinde destanlaşan Şenkaya şehitlerini anarken 7 Mart 1994 yılında Medya Malazgirt ve Piro Mako yoldaşımızla beraber şehit düşen on üç yoldaşımızın şahadetini unutmayacağımızı, aynı kararlılık ve inançla özgürlük mücadelesinde ısrar edeceğimizi belirtiyoruz.

Yine 7 Mart 1994 yılında Mardin’in Savur ilçesine bağlı Cilin bölgesinde yaşanan bir ihanet sonucu düşman güçlerinin saldırısı ile şehit düşen beş yoldaşımızı Rüstem – Mahmut Osman yoldaşımızın şahsında büyük bir minnet ile anıyoruz.

Serhat eyaleti Ağrı dağı bölgesinde sömürgeci güçlerin kendi aralarında çizmiş oldukları sınır boyunda şehit düşen 12 yoldaşımızı Bengi-Türkmen Demirel ve Gever-Haluk Yıldız yoldaşlarımızın şahsında anıyor mücadeleye bağlılıklarını her zaman esas alacağımızı belirtiyoruz.

Dersim eyaleti kırsal alanında düşmanın saldırıları sonucu 1 Mart 1995 tarihinde İdris – Hüseyin Yıldız ve beraberindeki beş yoldaşımızın şahadetini saygıyla anıyor anıları önünde eğiliyoruz.

1 Mart 1995 yılında Garzan eyaletinde hava saldırısı sonucu şehit düşen iki yoldaşımızı Dıjwar – Kemal Emin yoldaşımızın şahsında anıyor şahadetleri mücadelemizin gerekçeleri olacağını belirtiyoruz.

1997 yılı sömürgeci güçlerin yoğun saldırılarla mücadelemizi darbelemek istediği ve bundan dolayı her türlü kirli savaş yöntemleri ile amansızca yüklendiği Botan eyaletimizde 8 Mart 1997 yılında Serke Dıryan alanında büyük bir direnişle şehit düşen 12 yoldaşımızı Rıfat Ahmet Halit yoldaşın şahsında anıyor şahadetleri vesilesi ile anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

‘ONBİNLERCE DÜŞMAN ASKERİNE KARŞI EŞSİZ DİRENİŞ’

On binlerce düşman askerine ve her türlü teknik donanımına karşı eşsiz bir direnişle canları pahasına  savaşarak Bingöl Yedisu ilçesine bağlı Tuzluca köyünde Şehadete ulaşan 33 yoldaşımızı  Dersim – Aynur Narin,  Evindar-Güzel Çiçek,  yoldaşların şahsında anıyor mücadelemizin komutaları altında zafere yürüyeceğini ve anılarını yaşatacağımızın sözünü tekrardan belirtiyoruz.

Parti Önderliğimizin uluslararası komplo ile sömürgeci egemen Türk devletine teslim edilişine karşı fedaileşen parti ve halk gerçekliğimizin nişanelerinden olan Ferhat Bawer – Tecettin Şahin yoldaşın 5 Mart 1999 yılında Başkale’de gerçekleştirdiği fedai eylemini saygıyla anıyor anısına bağlılığımızı yineliyoruz.

Dersim eyaleti Laç vadisi bölgesinde 9 Mart 1999 tarihinde sömürgeci güçlerin saldırısı sonucu şehit düşen sekiz yoldaşımızı Şilan – Nazife Akbingöl ve Menaf – Aydın Baygeldi yoldaşlarımızın şahsında minnetle anıyor anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Uluslararası komploya karşı TC’nin derin devlet güçlerine karşı fedai eyleminde bulunan bir diğer yoldaşımız olan Akif Karer – Şahin Hüseyin yoldaşın 10 Mart 1999 tarihinde Dıhok kentindeki fedai eylemini saygıyla anıyor anısını fedaileşen parti gerçekliğinde yaşatacağımızı belirtiyoruz.

11 Mart 1999 yılında Amed – Ferdi Özgen ve Sipan – Yaşar Mahnam yoldaşlarımızın komutasındaki 17 yoldaşımızın Sason kırsalındaki eşsiz direnişini ve yaşadıkları şahadetlerini anıyor önlerinde saygıyla eğiliyoruz.

Soran bölgesi Berj köyünde 7 Mart 2003 yılında şehit düşen Hiran – Viyan Süleyman yoldaşı derin saygı ve minnetle anıyor anılarına bağlılığımızı yineliyoruz.”

PKK açıklaması, “Bu temelde Partimiz'in somutunda dile gelen ve ulusal direniş tarihimizin en şanlı bir döneminin zaferle kazanılmasında tarihi rollerini yerine getiren şehitlerimizi anmak, halk direnişimizde, savaşan halk kahramanlığını gerçekleştirmek demektir. Bu temelde bütün Partilileri ve ayağa kalkan halkımızı, şehitlerimizi bu temelde anmaya ve kahraman savaşımlarına zafere kadar gerçekleştirerek sahip çıkmaya çağırırken Kobanê, Tıl Hemis, Tıl Barak ve Şengal’in destansı direnişinin zaferle taçlandırılışını en son direniş cephesinde şehit düşen Kemal - Eric Konstandino Scurfield yoldaşımızın şahsında selamlıyoruz” diyerek son buldu.