Van'daki 1 TL Kampanyasının sonucu açıklandı

Van'da Rojava ile dayanışma amacıyla başlatılan 1 TL Kampanyası kapsamında 500 bin TL'yi aşkın yardım toplandı.

Van'da Rojava ile dayanışma amacıyla başlatılan 1 TL Kampanyası kapsamında 500 bin TL'yi aşkın yardım toplandı.
 
DBP-HDP Van İl Örgütleri ve Rojava Yardım Komisyonu, Van'da yapılan 1 TL Kampanyasının sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.
 
'ÖCALAN'IN FELSEFESİYLE YENİDEN İNŞA EDİLMELİ'
 
"DAİŞ ‘in bazı uluslararası güçlerin de desteğiyle saldırdığı Kobanê kahraman Kürdistan gerillaları ile tüm Kürdistan halkların direnişçi ruhu sayesinde bugün özgür. Geri dönüşlerin başladığı Kobanê’de yaşanan DAİŞ vahşeti, yurttaşı olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu çetelere verdiği destekler elbet hafızalardaki yerini korumaktadır. Zira bu mücadele ardında yüzlerce şehit, gazi, yerinden edilmiş on binlerce insan ve virane bir şehir bırakmıştır" denilen açıklamada, Kürdistan gerillalarının özgürleştirdiği toprakları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik özerklik felsefe ve modeli ile yeniden inşa etmenin gerektiğine işaret edildi.
 
'ORGANLARINI KAYBEDEN DEVRİMCİLER VE YENİDEN İNŞA İÇİN KULLANILACAK'
 
Rojava Toplumsal Sözleşmesinin 23/b Maddesi’nde geçen “Herkes ekolojik toplum esaslarına göre yaşama hakkına sahiptir" ilkesi çerçevesinde bir yeniden inşa süreci için Van halkı ve örgütlerinin hazır olduğunun, son bir ay içerisinde yapılan Kobanê’yi yeniden inşa kampanya çalışmasının bunu açıkça ortaya koyduğunun ifade edildiği açıklamada, "Bilindiği üzere yaklaşık üç hafta boyunca tüm köylerimizde, mahallelerimizde, ilçelerimizde 1 TL kampanyası ile kumbara çalışması yürütmüş bulunmaktayız. Belki çoğu kimse için kıymetsiz olan 1 TL ile tüm halkımız teker teker, yeniden Kobanê ile bir dayanışma ruhu içerisine girsin istedik. Savaşta ayağını kaybetmiş gerillanın atacağı her adımda,  konulacak her tuğlada, karılacak her karış harçta Van halkının alın teri olsun istedik" denildi.
Açıklamada, kampanyaya katılımından dolayı Van halkına teşekkür edilirken, "Kampanyadan sağlanan gelirin büyük bölümü savaşta yaralanıp organlarını kaybeden devrimciler için protez ve tedavi gideri olarak kullanılacak olup geri kalan kısmı Kobanê’nin yeniden inşa sürecinde sarf edilmek üzere Rojava Koordinasyonuna teslim edilmiştir. DAİŞ çeteleri tarafından başı kesilerek katledilen Peşmerge Hujam Surçi’nin tedavi gören engelli çocuğunun tedavisi için bin dolar yardım yapılacaktır" diye kaydedildi.
 
KAMPANYA SONUCU
 
Açıklamada, yardım sonuçlarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:
 
"ÖZALP : 121.00                          
 SARAY : 113.310                 
ÇALDIRAN : 68.850
EDREMİT : 49.751                       
İPEKYOLU : 48.923              
TUŞBA : 27.740
BAŞKALE : 19.941                       
MURADİYE 13.425               
ERCİŞ : 13.134
GÜRPINAR : 10.520                  
ÇATAK : 10.090                    
GEVAŞ : 8.228
BAHÇESARAY : 9.770                
KESK : 303                            
YÖDER : 422 
VANLI AVUKATLAR : 61.500
Genel toplam : 566.902."
 
Açıklamada, bazı ilçelerin yardımlarının bir kısmını erzak olarak yaptığı için listeye eklenmediği belirtildi.