YJA Star gerillaları 1 işgalciyi cezalandırdı, 1 mevziyi imha etti

YJA Star gerillalarının Zap’da gerçekleştirdiği eylemlerde 1 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 mevzi de imha edildi.

HPG AÇIKLAMA

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusunun saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

9 Nisan saat 16:35’te Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiği ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

15 Nisan saat 12:10’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere orta otomatik silahlar ile müdahale edildi.

18 Nisan saat 14:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalcilere orta otomatik silahlar ile müdahale edildi.

17 Nisan saat 18:10’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 mevzi imha edildi. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

17 Nisan’da Girê FM Direniş Alanı’nda mevzi yapmak isteyen işgalcilere müdahale edildi ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

9, 13 ve 15 Nisan günü Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimiz 5 kez yasaklı patlayıcılar ve 1 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı. Aynı zamanda tekerlekleri ateşe verip zehirli dumanını savaş tünellerine yönlendirmeye çalıştı.

16 ve 17 Nisan günü Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerimiz 4 kez patlayıcı yüklü dronlar ile bombalandı.

16 Nisan günü Metîna bölgesinin Şêlazê alanı 1 kez patlayıcı yüklü dron ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

12–18 Nisan tarihleri arasında Garê bölgesinin Çemrobotkî, Girê Reşît, Girê Sîser, Deşta Kafya, Gûzê, Kanîsarkê, Dêreşê alanı 16 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Serê Metîna, Beşîlî, Dergelê, Bazê, Bêşîlî alanı 15 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Bahar, Girê Amediyê Direniş Alanı 22 kez, Zap bölgesinin Şehîd Îbrahîm Direniş Alanı 1 kez, Xakurkê bölgesinin Girê Berbizina, Girê Şehîd Hawar, Girê Şehîd Hêmin, Goşînê alanı 10 kez, Qendîl bölgesinin Zergelê, Kortek alanı 2 kez, olmak üzere toplam; 66 kez savaş uçakları ile bombalandı.

18 Nisan’da Xakurkê bölgesinin Lolan alanı, Metîna bölgesinin Girê Şehîd Azad alanı saldırı helikopterleri ile bombalandı.”